Pentru parintii care doresc o alternativa de petrecere a timpului liber pentru copiii lor, CLUB MARA este locul in care copiii vor gasi cel putin o activitate constructiva care sa ii pasioneze.

Coltul Parintelui

Pentru parintii care nu beneficiaza de timpul disponibil frecventarii unui program regulat la o sala sau un teren de sport, dorim sa oferim un program eficient si modern. Tot pentru parinti, organizam seminarii de consultanta psihologica in cadrul Scolii Parintilor.

 

In acelasi timp, ne-am propus sa pastram o comunicare permanenta cu parintii copiilor inscrisi in Club Mara, oferind articole si informatii utile si de interes, prin intermediul site-ului si prin Newsletter.

 

Activitati

• Seminarii de Fitness Sinergetic (deschis pentru orice categorie de varsta si indiferent de pregatirea fizica anterioara);
• Gimanstica energetica - Guo Lin Qi Gong - Tehnici de qigong medicinal impotriva cancerului si a bolilor cronice in contextul completarii terapiilor medicinei clasice;
Scoala parintilor - Ateliere de Parenting - organizare seminarii de consultanta psihologica pentru parinti
Seminarii de Fitness Sinergetic

Ce este Fitness-ul Sinergetic?

Fitness-ul Sinergetic este un program modern de intretinere corporala, care ofera beneficiile unor tehnici, metode si procedee provenite din pedagogia specifica artelor martiale si a caror eficienta a fost demonstrata in sute de ani de practica.

Pentru persoanele care nu beneficiaza de timpul disponibil frecventarii unui program regulat la o sala sau un teren de sport, dar care resimt lipsa exercitiului fizic, echipa proiectului Fitness Sinergetic a dezvoltat un program eficient si modern, cu efect energetic si terapeutic, prin imbinarea si interpretarea unor tehnici, metode si procedee provenite din pedagogia specifica artelor martiale si a caror eficienta a fost demonstrata in sute de ani de practica.

Programul este oferit in module ce prezinta grade diferite de complexitate, fiind accesibil tuturor persoanelor, indiferent de nivelul de pregatire fizica prealabila si este destinat atat lucrului in echipa, cat si antrenamentului individual. In cadrul intalnirilor saptamanale, instructorul va insoti exercitiile de un set de informatii cu efect sinergic care vizeaza exercitii de tonifiere a musculaturii si de intarire a articulatiilor, detensionarea meridianelor energetice, metode de concentrare si de relaxare, de educare a atentiei, exercitii de respiratie, tehnici de vizualizare, gimnastica recuperatorie, precum si insusirea unor metode de autoaparare.

Ce este Fitness-ul Sinergetic?

Participantii la acest program vor fi incurajati sa isi formeze o rutina zilnica, in scopul imbunatatirii starii de sanatate si a cresterii vitalitatii. Componenta spirituala specifica artelor martiale intregeste beneficiile oferite de exercitiul fizic, contribuind la depasirea nivelului de abordare a unui program clasic de intretinere corporala. Toate tehnicile si exercitiile predate in cadrul cursurilor saptamanale se pot lucra individual, oricand si oriunde, independent de prezenta unui instructor sau a unui spatiu cu dotari specifice unei sali de sport. Participarea la cursul de Fitness Sinergetic va ofera oportunitatea de a lucra in grup cu o frecventa redusa si de a va insusi informatii ce pot fi puse in practica individual.

Obiective:

• Obtinerea starii de 'bine' si a echilibrului interior de catre participantii la program, printr-o rutina zilnica ce contribuie la formarea autodisciplinei, la un randament crescut si la o mai buna calitate a vietii;
• Insusirea de catre participanti a exercitiilor pentru obtinerea si pastrarea unui tonus fizic si psihic ridicat, a metodelor de relaxare si concentrare pentru combaterea stresului si a unor principii de antrenament si de nutritie pentru obtinerea si pastrarea unei greutati corporale optime.

Gimanstica energetica - Guo Lin Qi Gong

GUO LIN QIGONG
Tehnici de qigong medicinal impotriva cancerului si a bolilor cronice in contextul completarii terapiilor medicinei clasice

Dezvoltat initial ca o forma de dirijare constienta si control al energiei interne, in asociere cu practica artelor martiale, qigong a devenit un domeniu de practica de sine statator cu aplicabilitate si in alte domenii cum ar fi cel terapeutic.

Tehnicile si practicile de intretinere a sanatatii au devenit astazi parte integrala a MTC (medicina traditionala chineza) si au o traditie de mai multe milenii. Folosind experienta si stiinta provenite din budism si taoism, Guo Lin qigong reprezinta o forma cu valoare atat preventiva cat si terapeutica. Pacientii bolnavi de cancer si/sau cu boli cronice dobandesc prin practicarea acestei forme de qigong o stimulare a sistemului imunitar, in consecinta un sprijin acordat insanatosirii. La efectul pozitiv al exercitiilor se adauga efectul atitudinii care se dezvolta prin practicarea frecventa a tehnicilor specifice. Pacientul este incurajat si este in masura sa coopereze si sa participe activ la procesul de insanatosire.

Guo Lin qigong este o forma de qigong medical recunoscuta oficial ca metoda complementara de tratare a pacientilor suferinzi de cancer, boli cronice sau infectioase. In spitalele si clinicile de sanatate din Asia se foloseste din ce in ce mai mult Guo Lin qigong.

Ce este Guo Lin qigong?

In lunga istorie a medicinei chineze, exercitiile pentru conservarea sau recapatarea sanatatii au un loc aparte. Guo Lin qigong este o forma de qigong medical care isi are radacinile in budism si taoism. Vechile practici au fost redescoperite de marea maestra, doamna Guo Lin.

Conform relatarilor, d-na Guo Lin a fost diagnosticata in 1948 cu cancer uterin. Metastazarea era foarte avansata si dupa cateva operatii a fost instiintata ca situatia ei este foarte grava si ca mai are maxim 6 luni de trait. In aceste conditii, d-na Guo Lin si-a indreptat atentia spre practicile taoiste de qigong pe care le invatase de la bunicul ei, care fusese preot taoist. A ales cateva exercitii si a inceput sa le practice consecvent zilnic. In scurt timp a intervenit o ameliorare a starii de sanatate a d-nei Lin si dupa mai multe luni a survenit vindecarea totala. Cancerul disparuse. Asta i-a uimit pe medici, care nu au gasit nici o explicatie a acestei vindecari

Exercitiile alese si modificate de d-na Guo Lin au fost numite noul qigong. D-na Guo Lin a inceput sa predea noul qigong in parcurile orasului Pekin. Toti cei care au inceput sa practice aceste exercitii au relatat ca si-au inbunatatit sanatatea si efectele au fost vizibile.

Guo Lin qigong este de mai multi ani oficial recunoscut si folosit in China ca terapie complementara in tratarea diferitelor afectiuni. Dar si in alte tari (SUA, Canada, Australia, Japonia, Coreea, etc.) se foloseste aceasta forma de qigong alaturi de medicina clasica si de MTC.

Exercitii usoare

Guo Lin qigong are la baza diferite exercitii de mers, de automasaj, exercitii cu bastonul de mana sau de picior si exercitii de meditatie.

Exercitiile de mers se executa cu o forma speciala de respiratie numita respiratia vantului, aceasta marind absorbtia de oxigen in intregul corp. Prin anumite miscari ale mainilor, bratelor si capului se stimuleaza meridianele si circulatia sanguina in intregul corp. Prin activarea punctelor de acupunctura specifice se realizeaza detoxifierea organismului.

Exercitiile se fac individualizat in functie de situatia specifica a fiecarui pacient, se aleg si se analizeaza inainte ca acesta sa fie preluat in grupul de practicanti. Dupa cateva luni de practica regulata se ajusteaza si se modifica exercitiile, in concordanta cu noua situatie. Din acest punct de vedere se poate spune ca Guo Lin qigong este o forma de qigong individualizata. Procesul acesta trebuie insa neaparat realizat sub indrumarea unui instructor autorizat.

Exercitiile se vor executa zilnic in locuri cu aer curat, cel mai indicat in natura (parcuri sau padure). Disciplina, motivatia si perseverenta sunt foarte importante. Guo Lin qigong este intotdeauna o terapie complementara si nu o alternativa a medicinei clasice!

Cum actioneaza Guo Lin qigong?

Numeroase studii dovedesc efectul pozitiv al formelor de qigong medicinal asupra starii de sanatate a pacientilor bolnavi de cancer. Din pacate insa nu se stie inca exact care este mecanismul care se ascunde in spatele acestor efecte benefice. Posibile explicatii ar fi:

1. Imbunatatirea absorbtiei de oxigen.
Este cunoscut faptul ca o carenta de oxigen poate deveni factorul de declansare a unei tumori. Prin exercitiile de Guo Lin qigong se mareste considerabil absorbtia de oxigen in tesuturi. In plus, radioterapia si chemioterapia sunt mai usor de suportat in conditiile unei oxigenari excesive. Pacientii se simt mai putin extenuati si sufera mai putin de greata pe parcursul terapiei.

2. Intarirea si echilibrarea sistemului imunitar.
Cercetarile de laborator au aratat o intensificare a activitatii sistemului imunitar.

3. Imbunatatirea circulatiei periferice in vasele capilare.
Functionarea circulatiei periferice in vasele capilare este sustinuta si prin aceasta se realizeaza aprovizionarea tesuturilor cu oxigen.

4. Cresterea detoxifierii prin stimularea activitatii sistemului limfatic.

5. Aducerea la normal a parametrilor sanguini.
Se observa o scadere a anemiei cauzate de cancer si chimioterapie.

6. Pe plan psihologic - sentimentul controlului.
In cazul bolilor grave, sentimentul de neajutorare, de iesire de sub control cauzeaza stres si duce la cresterea nivelului de adrenalina si cortizol (amandoi fiind hormoni de stres). Aceasta situatie slabeste sistemul imunitar. Guo Lin qigong se poate practica in orice stadiu al bolii. Pacientul are sentimentul ca participa activ la procesul de insanatosire si acest lucru reduce nivelul stresului.

Impotriva caror boli cronice poate ajuta Guo Lin qigong

In China se utilizeaza Guo Lin qigong in vindecarea diferitelor boli cronice cum ar fi: diabet, astm, boli de inima si ale sistemului circulator, scleroza multipla, boli autoimunitare, cancer. Important: Exercitiile se folosesc intotdeauna impreuna cu tratamentul medicinei clasice. Aceste exercitii nu reprezinta o terapie alternativa.

'Din cauza bolii mele nu am deajuns de multa energie. As dori sa practic Guo Lin qigong dar am citit ca ar fi foarte obositor'.

Un bun profesor / terapeut va ajusta exercitiile pentru nevoile individuale ale fiecarui pacient. Asta inseamna ca pacientul va putea incepe mersul Guo Lin linistit si fara constrangeri stresante pe o durata de 5-10 min. Se va exersa progresiv iar pacientul ii va relata de fiecare data terapeutului despre schimbarile survenite si ceea ce simte.

European Guo Lin Association este o organizatie fondata din initiativa d-lui Leonardo Voinescu (presedinte - dipl-Ing, maestru de karate si qigong) si a d-nei Irm Franssen (vicepresedinte, dipl-psiholog, psiho-oncolog, maestra de qigong). Amandoi au fost elevii marei maestre Wang Li.

Scop:
• Dorim ca pacientii diagnosticati cu cancer sau boli cronice sa reuseasca cu ajutorul practicii de Guo Lin qigong sa-si creasca sansele de insanatosire si totodata sa-si creasca nivelul calitatii de viata atat in faza acuta cat si in convalescenta.
• Oferta unei instruiri integrale in toata Europa. Exercitiile de Guo Lin qigong sunt invatate in combinatie cu notiuni privitoare la partea psihologica a terapiei si socializarii pacientilor cu cancer si boli cronice. In acest context cunostintele de baza in psiho-oncologie sunt indispensabile.
• Dezvoltarea unei comunitati europene in domeniul cercetarii si practicii in Guo Lin qigong.

Atata vreme cat omul mai poate merge, mai exista inca speranta.
Marea Maestra GUO LIN

Copyright: European Guo Lin Qigong Association, Headquarters: Nürnberg, Germany.

Pentru detalii si inscrieri la seminariile sustinute periodic in Romania de maestrul Leonardo Voinescu, precum si la grupele de lucru, va puteti adresa d-lui Daniel Constantinescu,
e-mail: guolinromania@gmail.com,
tel.: 0744 230818

Ateliere de Parenting

Meseria de parinte este cea mai importanta dintre toate meseriile pe care le putem avea in viata, totusi putini dintre noi sunt instruiti pentru ea. Avem impresia ca stim de la sine cum se cresc si se educa copiii - cum sa-i sprijinim sa fie intr-un mod mai bun si mai complet ei insisi, in timp ce cresc si cum sa-i conducem catre o viata fericita, cum sa intelegem si sa intervenim in comportamentele lor disfunctionale, in spaimele lor, in momentele de suferinta si cum sa facem toate acestea fara sa renuntam la propriile noastre nevoi.

Adesea insa parintele are dificultati sa se sincronizeze cu ritmul copilului, sa-i inteleaga nevoile specifice stadiului de dezvoltare in care se afla si sa-l sprijine, sa-l inconjoare cu iubirea sa profunda de parinte, fara note de iritare, furie, neputinta sau vinovatie.

 

Informatii de interes

Primul seminar pentru parinti

CLUB MARA After school & Club pentru copii - a organizat vineri 10 ianuarie 2014 la sediul din str. Drumul Murgului 11A, un seminar de parenting cu tema Motivatia invatarii la copii. Seminarul a fost sustinut de Conf. prof. dr. Florian Colceag, care, in cadrul intim al Club Mara, a vorbit celor aproximativ 40 de invitati despre etapele dezvoltarii cognitive, despre stilurile de invatare si a descris factorii motivationali si cei demotivationali. Raspunzand la intrebarile parintilor, s-au discutat solutii posibile pentru crearea cadrului potrivit in vederea dezvoltarii talentelor native si exprimarea creativitatii si initiativei la copii.


INVITATIE - Primul seminar pentru parinti

Dragi parinti,

Va invitam la primul seminar pentru parinti sustinut in cadrul Club Mara, invitat Conf. prof. dr. Florian Colceag, in data de 10 ianuarie 2014, incepand cu ora 17:00. Seminarul va avea ca tema Motivatia invatarii la copii.

Supranumit si antrenorul de genii, dl. Florian Colceag este matematician, doctor in economie, psihopedagog, presedintele EDUGATE (Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati) si al IRSCA Gifted Education (Institutul Roman pentru Studii si Cercetari Avansate Gifted Education), profesor cu 20 de ani de experienta in educatia copiilor supradotati si in antrenarea copiilor olimpici la matematica, cu care a obtinut mai mult de 60 de medalii de aur la competitii internationale de matematica. Este reprezentant in Romania al World Council for Gifted and Talented Education.

Membru al urmatoarelor organizatii:
• British Columbia Organization for Gifted Education;
• Hub Austega, the Australian Organization for Gifted Children;
• Centrul pentru Studii Complexe, institut neguvernamental si non-profit;
• Membru al Comitetului Director din anul 2001, World Council for Gifted and Talented Children;
• Membru si delegat sa reprezinte Romania in anul 1999 si anul 2005 in cadrul Comisiei ARION a Comunitatii Europene (Schimbul de informatii privind educatia intre tarile europene, cu sediul la Geneva);
• Membru din anul 1998 al Consiliului National pentru Dezvoltarea Curriculei.

Dl. Florian Colceag este una din putinele persoane care se preocupa activ si permanent pentru schimbarea mentalitatilor din sistemul educational romanesc actual, in vederea valorificarii potentialului copiilor, dezvoltarii talentelor si sensibilitatilor native si valorificarii abilitatilor acestora.

Iata cateva interviuri cu dl. Florian Colceag:

  

• Jurnalul.ro >> Florian Colceag

• Romania de la zer0.ro >> Florian Colceag

Confirmarile pentru participarea la seminar se primesc pana in data de 7 ianuarie, ora 18:00.

Pret / seminar: 100lei / persoana ; 150lei / familie

Detalii si inscrieri:
Daniela Constantinescu,
tel. 0724 833 744, office@clubmara.ro, constantinescudaniela@yahoo.com

INVITATIE - Seminar de Sei Budokai Karate

Stimati parinti,

Club Mara va invita la Seminarul de Sei Budokai Karate, ce va fi organizat in perioada 26 - 28 aprilie in cadrul Complexului National Sportiv Nicolae Navasart - Snagov, seminar condus de Hanshi Leonardo Voinescu - 8 Dan Sei Budokai Karate, presedinte Budokai International Karate Organization (BIKO), care va veni din Germania insotit de Sensei Jan Schneider, 4 Dan.

Tematica seminarului va fi focalizata pe antrenamentele de kumite (lupta in picioare, proiectari, lupta la sol), acoperind atat pregatirea specifica de competitie cat si tehnici de autoaparare. Antrenamentele vor cuprinde de asemenea tehnici energetice si tehnici terapeutice.

Va asteptam in numar cat mai mare,

Daniel Constantinescu

 

Articole utile

 

Program After School

Afla mai multe detalii privind programul nostru pentru After School.

Nu trebuie sa va mai faceti griji daca copilul dvs. sta nesupravegheat in timp ce sunteti la serviciu.

Club Copii

Activitati extrascolare.

Zilnic, in intervalul orar 18:00-21:00 si in weekend organizam activitati pentru toti copiii doritori, indiferent daca sunt sau nu inscrisi in programul Before & After School.

Galerie Foto & Video

Activitatea clubului in imagini si clipuri video.

Organizam timpul de recreere al copiilor urmarind ca distractia sa se imbine armonios cu relaxarea si dezvoltarea abilitatilor artistice, fizice si mentale. .

Contact CLUB MARA

Ne intalnim, ne jucam impreuna, ne distram.
Va asteptam!

After School
Drumul Murgului 11a sector 3 Bucuresti

Vezi detalii »